Zondag: extra lange treinen naar Maastricht

Zondag: extra lange treinen naar Maastricht

Vervoersbedrijf Arriva zet zondag tijdens de De 11de van de 11de extra lange treinen en extra bussen in. Lees hier het persbericht van Arriva:

Met Arriva naar de 11de van de 11de in Maastricht

De 11de van de 11de – de officiële start van het carnavalsseizoen in Maastricht – traditioneel een druk bezocht evenement. Arriva rijdt de hele zondag met extra lange treinen. Maar ook met de bus kom je gemakkelijk en snel naar het Vrijthof.

Met de trein
De sneltrein tussen Heerlen-Maastricht rijdt deze zondag volgens een zaterdagregeling zodat bezoekers van het evenement al vanaf 08.46 uur richting Maastricht kunnen reizen. Er rijden zo ten opzichte van een reguliere zondag maar liefst zes extra sneltreinen van Heerlen naar Maastricht en v.v. en bovendien worden meer treinstellen ingezet. Uiteraard rijden de stoptreinen ook. Deze rijden volgens de reguliere zondagdienstregeling.

Ook op de treinverbinding tussen Roermond-Maastricht worden meer materieel ingezet om de bezoekers te vervoeren. Op het aansluitende trajectdeel tussen Venlo en Roermond geldt dat eveneens. Over het geheel genomen zal Arriva rondom dit evenement de beschikbare zitcapaciteit in de treinen verdubbelen als vergeleken met een normale zondag.

Met de bus
Het Vrijthof in Maastricht is vanuit de richting Vaals/Gulpen en terug goed te bereizen met de bus. Buslijn 350 rijdt op zondag twee keer per uur. Op de verwachte piekmomenten zal Arriva in de drukke rijrichting (ochtend/middag naar Maastricht en avond naar Gulpen) de buslijn versterken, door een tweede bus in te zetten, om meer mensen te kunnen vervoeren. Reizigers voor het Vrijthof stappen uit op Centre Ceramique en kunnen via de Hoogbrug richting het centrum lopen.

Een ander alternatief wordt twee keer per uur geboden met buslijn 10 die vanuit Gulpen via het MECC naar eindbestemming P&R Noord rijdt en uiteraard v.v. Bezoekers voor het evenement op het Vrijthof kunnen het best uitstappen bij de Bisschopsingel (politiebureau) en lopen binnen tien minuten naar het Vrijthof. Op de terugweg stappen mensen op bij halte Boschstraat of Bisschopssingel en gaan dan weer richting Gulpen.

L11 Alaaf

Veel meer over de vastelaovend vind je op L11Alaaf.nl en op L11 Alaaf Facebook:

Logo 1Limburg