Zoek mee naar dammenbouwers in de Maasvallei

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
Het zijn de grootste knaagdieren in Europa en ze komen steeds meer voor in Nederland, maar de kans om een bever in het wild te zien, die is heel klein.
Natuurmonumenten geeft daarom in april in Limburg een kijkje in de wereld van deze nachtelijke bomenvellers.
Ontdek tijdens de bevertocht op zondag 13 april met de gidsen alles over bevers en welke sporen ze achterlaten in het landschap.
De gratis excursie in natuurgebied Koningsteen bij Thorn duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Aanmelden is verplicht, via 045-563 03 55 of via www.natuurmonumenten.nl/agenda.

Nachtdieren

Bevers zijn ’s nachts actief en brengen dus overdag slapend door. De kans dat de dieren gespot worden tijdens de excursie is heel klein. Wel zullen we sporen van hun aanwezigheid tegenkomen, zoals afgeknaagde bomen en hun slaapplaatsen. Zo krijgen we toch, samen met de verhalen van de gids, een mooi beeld van deze prachtige dieren.

Landschapsarchitecten

Bevers zijn natuurlijke landschapsarchitecten, bedreven bouwers en erg slim. De bever is een bijzonder dier en is terug van weggeweest in Limburg. Koningssteen is één van de plaatsen waar de bever zich prima thuis voelt. Er is een burcht en er zijn veel knaagsporen te zien. Voor Natuurmonumenten is de aanwezigheid van de bever een belangrijke aanwijzing dat het goed gaat met de natuur in de Maasvallei.
Foto: Natuurmonumenten