Zittejs vastelaovesleidje roept Marotte op om principes aan de kant te zetten

Zittejs vastelaovesleidje roept Marotte op om principes aan de kant te zetten

Het is de redactie van L11Alaaf wegens de vastelaoves- en halfvastendrukte compleet ontgaan.

Maar aan de vooravond van de vastelaovend in Sittard heeft het tot nu toe volstrekt onbekende Trio Tacet een actueel protestlied gelanceerd tegen de ruzie binnen Vastelaovesvereniging De Marotte Zitterd. De makers van het 'leidje' Ich weit 't neit roepen de Marotte op om het verstand te gebruiken en principes aan de kant te zetten. Het nummer is HIER te beluisteren.

Bijna een jaar geleden gooide Vorst Marot Frits van Beek in Sittard tijdens een vergadering van de Raad van Elf (in Sittard heet dat de Wieze Raod) plotseling het bijltje erbij neer. De Vorst gaf aan dat hij onvoldoende steun voelde voor zijn werkwijze. Enkele andere leden toonden zich solidair met het besluit van Van Beek en besloten hun lidmaatschap ook te beëindigen, zo meldde De Marotte in juni 2018 op de website.

Dagblad De Limburger schreef vervolgens in oktober 2018 dat Jan Schrijen (burgemeester van Valkenburg) en Raymond Vlecken (burgemeester van Landgraaf en SLV-president) zijn gevraagd om op te treden als mediator in het conflict binnen de vereniging. Hoe de stand van zaken bij De Marotte nu is en of het 'lamaekersleidje' van het Trio Tacet indruk heeft gemaakt, is onbekend.


Logo 1Limburg