Zeswegen rouwt na moord 7-jarige Papillon

Zeswegen rouwt na moord 7-jarige Papillon

De onderwerpen van het L1NWS op TV:

De dag na het familiedrama in Zeswegen
De moeder van het 7-jarige jongetje Papillon dat gisteren dood werd gevonden in een woning in Heerlen, wordt woensdag voorgeleid. De rechter-commissaris bekijkt dan of de vrouw langer in de cel blijft. De 40-jarige vrouw wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van haar zoontje.

De dag na het familiedrama in Zeswegen is de dood van het 7-jarige jongetje het gesprek van de dag.

Growshops aan banden gelegd door nieuwe wetgeving
Voor de growshops hebben de nieuwe regels dus grote impact. In onze provincie zijn er 46 van deze winkels, maar een aantal gooit de deuren nu dicht.

Statenleden in Limburg onbekend
Limburgers en statenleden. Het blijkt geen goed huwelijk. De meeste mensen kennen amper een Statenlid. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos, in opdracht van de NOS. Eén op de 4 Limburgers zegt een lid van provinciale staten te kennen. Limburg scoort daarmee iets beter dan andere provincies.

Honderden kilo's kaas gestolen
Wat moet een dief met 26 kazen? Dat vraagt Mitchel Sauer zich af na een inbraak in zijn marktwagen. Die staat geparkeerd op een terrein in Oud-Geleen. Het gaat om twee hondsbrutale dieven, want na een eerste poging, die werd verstoord door de politie, kwamen ze gewoon terug en sloegen alsnog hun slag. Toen ze al ruim 300 kilo kaas hadden versjouwd, werden ze gestoord door de buurman.

Investering ambachtsopleidingen
Steeds minder jongeren kiezen voor een ambacht zoals meubelmaker, instrumentenmaker of smid. Onderwijsminister Bussemaker wil de beroepsopleidingen stimuleren door middel van investeringen, bijvoorbeeld voor de opleiding tot hoefsmid. Een beroep dat in paardenprovincie Limburg nog altijd van groot belang is.

Eaters - Heerenveen
Droevige gezichten gisteravond Geleen. Het ijshockeyseizoen is voorbij. Eaters verloor gisteravond ook het vierde playoff-duel van Heerenveen. En daarmee is het afgelopen. De club sluit opnieuw een roerig jaar af. De best of 7 serie tegen Heerenveen. Eaters vocht gisteravond voor de laatste kans om het seizoen nog iets te verlengen. Maar het mocht niet baten. Misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen, maar toch verloren. Voor de vierde opeenvolgende keer van Heerenveen.

L1NWS
Elke dag om 17:30, 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30 en 23:30 uur
Volledige uitzendingen van het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/Gemist
Losse items uit het L1NWS vindt u hier: www.l1.nl/programma/l1video

Logo 1Limburg

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.