Zes slachtoffers Luik naar ziekenhuis in Maastricht

Zes slachtoffers Luik naar ziekenhuis in Maastricht

Zes slachtoffers van de aanslag in Luik zijn in Maastricht in het ziekenhuis opgenomen. En daar blijft het bij. Het is onduidelijk welke nationaliteit de gewonden hebben en wat hun verwondingen zijn. Duidelijk is wel dat de slachtoffers meer scherfwonden hebben. De aanslag in Luik zou het werk zijn geweest van één dader, die dood is. Dat meldt het Belgisch crisiscentrum. De situatie in het centrum van de Waalse stad zou inmiddels onder controle zijn, aldus Franstalige media. Aanvankelijk was gemeld dat een tweede dader zich nog ergens schuilhield.

Er viel zeker een tweede dode en er zijn volgens de autoriteiten 64 gewonden. Onder de slachtoffers zijn volgens de Belgische justitie zeker zeven zwaargewonden. De aanslag vond rond half één plaats. De dader zou granaten hebben gegooid naar een bushokje op de Place Saint-Lambert. Volgens verscheidene Belgische media houdt de aanslag mogelijk verband houden met een ontsnappingspoging uit het justitiepaleis in Luik. De dader maakte gebruik van explosieven van het type thunderflash en een kalasjnikovgeweer. Limburgers
Het is nog onduidelijk of er Nederlanders zijn onder de gewonden. Wel is bekend dat 50 medewerkers van de belastingdienst in Limburg voor een bedrijfsuitje in Luik zijn. Zij konden zich op tijd in veiligheid brengen. De alarmcentrale van de ANWB heeft verder nog geen meldingen over betrokken Nederlanders ontvangen.

Limburgse hulp
Vanuit Limburg zijn drie ambulances naar Luik gestuurd om eerste hulp te verlenen, zo meldt de GGD Zuid Limburg. Ook is een officier van dienst naar Luik om ondersteuning te bieden. Het ziekenhuis in Maastricht staat paraat voor het geval er vanuit Luik gewonden naar Maastricht worden vervoerd. Het centrum van Luik is nog altijd afgesloten en mensen wordt geadviseerd binnen te blijven.

(Foto Gaspard Grosjean/Twitter )

Kijk hier naar beelden van de aanslag

Klik hier voor het condoleanceregister

Logo 1Limburg

Programma's