Sjraar Peetjens, ein stum veur de iewigheid

Afbeelding ter illustratie © L1
Woensdag 22 januari 18:00, zondag 26 januari 13:00 | 18:00
De stembanden van de 92-jarige Sjraar Peetjens uit Venlo zijn nog steeds in goede conditie. Peetjens is momenteel wellicht de enige zanger in Limburg die op deze hoge leeftijd nog vastelaovesliedjes vertolkt.
Het zingen loopt als een rode draad door het leven van Sjraar. Hij zong in revues, operettes en bij de groep De Straotzengers.
Ook was Peetjens vele jaren hofzanger bij het Vastelaovesgezelschap Jocus in Venlo en vertolkte hij vele succesliedjes van de Venlose tekstschrijver Frans Boermans (1917-1999) zoals het bekende 'Och waas ik maar beej mooder thoès gebleve' dat later door Boermans zelf vertaald is naar het Nederlands en gezongen is door Johnny Hoes uit Weert.
Op 56-jarige leeftijd trok hij zich terug uit het zangwereldje maar in het jaar 2000 werd hij herontdekt door de band Minsekinder met wie hij zijn oude liedjes in een nieuw muzikaal jasje al vele jaren zingt voor jong en oud.
Verslaggever Tom Doesborg en cameraman Sander Selen van L1 laten de Venlonaar zingen en praten in het tv-programma 'Sjraar Peetjens, ein stum veur de iewigheid'.
Foto: Sander Selen aan het werk tijdens opnames met Sjraar Peetjens en Michiel van der Grinten en Jaakko Buchholtz van Minsekinder.