Zaterdag 16 februari: Vastelaovesslingers in Plat-eweg

Zaterdag 16 februari: Vastelaovesslingers in Plat-eweg

In de jaren 80 was het een goed gebruik; medleys van een aantal liedjes op een vastelaovesplaat.

In plaats van de gangbare 8 of 9 losse liedjes per kant van de plaat werden de afzonderlijke liedjes aan elkaar geplakt in de studio.

Vaak waren het vullertjes. Men zette vier nieuwe nummers op een langspeelplaat en de resterende tijd werd opgevuld met een potpourri van oude liedjes. Vooral vastelaoveselpees kenmerken zich door medleys. Natuurlijk is een mooi gemixte slinger leuk om in het café of feestzaal te draaien. Dat spaart een diskjockey. Voor radiomakers is zo’n slinger niet altijd fijn, zeker als je op een bepaald moment eigenlijk alleen maar dat ene liedje wil draaien.

In het geheugen van mensen gaan die medleys vaak een eigen leven leiden. Veel mensen weten nog haarfijn hoe de volgorde van zo’n medley in elkaar stak. Welk liedje er volgde op dat ene nummer, en soms kennen mensen ook niet meer dan dat ene coupletje uit de slinger op de plaat.

Henk Hover maakt zaterdag van de nood een deugd. Hij draait een aantal vastelaovesmedleys van vinyl.

Zit in jouw geheugen ook zo’n vastelaovesmedley gebeiteld, laat het dan even weten via email: Henk.Hover@L1.nl, dan legt Henk Hover hem zaterdagmiddag wellicht op de draaitafel in Plat-eweg, tussen 13:00 en 16:00 uur.

Logo 1Limburg