Zaterdag 10 december: Heerlijk geslapen in Maastricht

Zaterdag 10 december: Heerlijk geslapen in Maastricht

“We hebben de spullen terug! Alles terug! behalve inrichting... Yeah kunnen alle klanten blij maken! #dankbaar #Beelen”, tweet Raimondo Fattaccio van StaSterk. Gistermiddag belegden ‘de slopers’ van Beelen een speciale persconferentie om de familie Fattaccio blij te maken. StaSterk heeft zelfs alle schoenen van klanten terug, gerepareerd of niet. Prachtig gebaar, natuurlijk. Maar ook wel een beetje nodig. Er ontstond donderdag commotie over de voorwaarden die het sloopbedrijf bij de Vereniging van Eigenaren had bedongen. Alles, ook het geld in de kluis van de geldautomaat van SNS, in het te slopen deel kwam toe aan Beelen.
Jean Dupuls van de Tuynkamer, een van de andere gedupeerde bedrijven, zit met de handen in het haar. Hij tweet naar StaSterk: ‘Voor jullie is het goed. En wat moeten wij? Half open gaan, ons kapotwerken en blij zijn als we de huur kunnen betalen. Lastige situatie.

Kluis
Voor het persmoment van Beelen gistermiddag staan burgemeester Paul Depla en wethouder Riet de Wit ons bewoners te woord. Echt nieuws is er niet, maar elkaar even in de ogen kijken versterkt de band. En ja, Depla neemt de bezorgdheid bij een aantal bewoners weg: de inhoud van de flat is, uiteraard, niet voor Beelen. Met een stel dat inmiddels is ondergebracht in Doevenrade maak ik grapjes: hij heeft de kluis dinsdag, de laatste dag dat we even terug konden naar onze flat, al stiekem geleegd. Het bericht van SNS Bank dat de kluis leeg was is dus een afleidingsmanoeuvre. Het typeert de uitstekende sfeer tussen de bewoners. Wat een crisis al niet kan doen. Onze directe contactpersoon bij de gemeente Heerlen Ton Buijs brengt ander goed nieuws: alle bewoners zijn door Holiday On Ice uitgenodigd voor de voorstelling Tropicana in het MECC Maastricht. Diezelfde avond dineren we op uitnodiging van de bewonersvereniging centrum in het Amrath Hotel of kunnen we namens Geleen Live naar het concert van Tim Akkerman, ex-zanger van Di-Rect, in Hanenhof Geleen. Fantastische aanbiedingen. De bewoners zijn er stil van. De betrokkenheid is hartverwarmend.

Harde matras

Mijn eigen afscheid valt zwaar. “Zien we je wel snel weer?”, vraagt mijn buurvrouw terwijl ze haar beide handen om die van mij vouwt. Ik beloof elke week zeker twee maal langs te komen bij Motel Van der Valk. Hoop dat ik die belofte waar kan maken. Volgende week moet het toch echt gebeuren: weer aan het werk. Dinsdag wacht een seminar op de Jan van Eyck Academie in Maastricht en roept Amsterdam om aandacht. Mijn zus heeft me inmiddels op een streng veganistisch dieet gezet. Ze runt zowat in haar eentje DierenBelangen, een regionale actiegroep die opkomt voor de belangen van dieren. De komende weken is dat een handtekeningenactie voor een provinciale dierenwelzijnswet. De komende dagen haalt ze in Maastricht, Heerlen, Sittard en Roermond handtekeningen op. Veel zal ik haar dus niet zien. De matras van haar logeerkamer (zie foto) is in ieder geval lekker hard. Zo heb ik bedden graag. Misschien is dat precies wat ik nodig heb: afstand van Heerlen, afstand van de evacuatie, afstand van de, nog steeds, relatieve onzekerheid. En nu snel aan het werk: naar het (h)ear Festival in Kunstencentrum Signe Heerlen.

Buitengewoon: Slapen tussen de boomtoppen

Buitengewoon: Slapen tussen de boomtoppen

L1mburg Centraal - 6 maart 2021

L1mburg Centraal - 6 maart 2021

L1mburg Centraal: tropische papaja in Limburgse kas

L1mburg Centraal: tropische papaja in Limburgse kas

L1mburg Centraal: DazeTwo verplaatst kunst naar straat

L1mburg Centraal: DazeTwo verplaatst kunst naar straat

Begin volgende week nog droog, later in de week regen en veel wind

Begin volgende week nog droog, later in de week regen en veel wind

L1mburg Centraal: verkiezingsposters beklad en beplakt

L1mburg Centraal: verkiezingsposters beklad en beplakt

Logo 1Limburg

Programma's