Gebrookse onderscheiding voor zangeres July Vijgen

Gebrookse onderscheiding voor zangeres July Vijgen

Schrijfster en zangeres July Vijgen uit Hoensbroek is door Harmonie St. Caecilia Hoensbroek onderscheiden met 'het Teuntje'.

Vijgen is in de vastelaoveswereld bekend als zangeres van July & de Muppe en voorheen ook zanggroep Circus Vastelaovend. Regelmatig wist ze met liedjes door te dringen tot de finale van het LVK. Ook zet ze zich in voor activiteiten van het CCH, het Carnavals Comité Hoensbroek. De onderscheiding,  een in brons gegoten varkentje, ontworpen door Lia Brans, is 25 mei uitgereikt in de harmoniezaal. Lees hier het persbericht:

July Vijgen Teunisdrager 2022

Het Teuntje is een onderscheiding die sinds 2003 door Harmonie St. Caecilia Hoensbroek wordt uitgereikt aan een persoon of een groep die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Hoensbroekse samenleving en die Hoenbroek op een positieve wijze uitdraagt. Voorzitter Theo Kleiweg van Harmonie St. Caecilia Hoensbroek zal deze onderscheiding met oorkonde op woensdag 25 mei in de harmoniezaal van Hotel-Café Amicitia aan de Markt in Hoensbroek aan July Vijgen uitreiken.

Harmonie St. Caecilia vindt het van groot belang dat Hoensbroek in ieder opzicht positief wordt uitgedragen. Een aantal jaren geleden is zij daarom overgegaan tot de uitreiking van het Teuntje, een in brons gegoten varkentje, ontworpen door Lia Brans. Het varkentje staat symbool voor de bekende markt (met vooral veel varkens) ter ere van het naamfeest van Antonius-abt. Een symbool dat met trots ontvangen wordt - zoals Bernhard Grothues het ooit mooi beschreven heeft in het Hoensbroekse tijdschrift voor Heemkunde.

Dit jaar is de keuze gevallen op July Vijgen: een dame met heel wat noten op haar zang! July zet zich al sinds jaar en dag in voor de Hoensbroekse gemeenschap. Haar inbreng voor de Breuker Vastelaovend is niet alleen in Gebrook bekend, maar ook ver daarbuiten. Zo stonden July en de Muppe al op het podium van het LVK en staan ze al jaren in de top 1111 van L1. July vervult daarnaast ook de rol van beschermvrouwe van het CCH. Buiten het carnaval heeft July al talloze presentaties voor haar rekening genomen: van concerten van de harmonie tot gedichten in de kerk. Ze heeft ook haar medewerking verleend aan diverse cd’s en aan dialectboeken. Kortom te veel om op te noemen. July Vijgen, zo stelt het Teuniscomité van de Harmonie, is daarmee echt een van die Hoensbroekenaren die de waardering van de Hoensbroekse gemeenschap meer dan verdiend heeft.

In het verleden ging het Teuntje al naar Bernhard Grothues, Jan Creusen, Jac Giesen, Sjef Diederen, Math Mertens, No Moonen, Duo Oetgesjlaope, Piet Mertens, Gerrit Koenen, Driek van ’t Hoofd, Jan L’Ortye , Ivo Rosbeek, de Vriendenkring, Jo Coenen, sjtadsvastelaovesvereniging C.C.H, Franz Jozef Breuer en in 2019 Paul Tans. In 2020 en 2021 werd het Teuntje niet uitgereikt in verband met de pandemie.

Bestuur en leden van de harmonie nodigen u van harte uit om bij de uitreiking van het Teuntje op 25 mei aanstaande aanwezig te zijn. De uitreiking vindt plaats tijdens het Teunisfeest in de Harmoniezaal van Hotel-Café Amicitia aan de Markt in Hoensbroek. De feestavond begint om 20.00 uur.

Liedjesaovend Wortelepin Blierick weer live op Umroop Venlo

Liedjesaovend Wortelepin Blierick weer live op Umroop Venlo

L1mburg Centraal: Zomercarnaval in Tegelen

L1mburg Centraal: Zomercarnaval in Tegelen

Buutacademie viert 11 jarig bestaan in Schouwburg Venray

Buutacademie viert 11 jarig bestaan in Schouwburg Venray

Nog één seizoen voor de Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer

Nog één seizoen voor de Kirchröadsjer Klone Kloeb de Sjtèchneëlsjer

Carnavalsverenigingen Hegelsom gaan fuseren

Carnavalsverenigingen Hegelsom gaan fuseren

Venrayse waarderingspenning voor buuttequeen Helga Cornelissen

Venrayse waarderingspenning voor buuttequeen Helga Cornelissen