Xilloc Medical wint MKB L1mburg Innovatieprijs

Afbeelding ter illustratie © Bron: L1
MAASTRICHT, 31 oktober 2011 – Xilloc Medical uit Maastricht heeft de MKB L1mburg Innovatieprijs 2011 gewonnen. De winnaar is vandaag bekend gemaakt door juryvoorzitter Jérôme Verhagen, tijdens een live-uitzending van de regionale omroep L1TV.
Xilloc Medical maakt door middel van 3D-printen implantaten, die per patiënt op maat worden ontwikkeld. Tevens zijn de bevestigingspunten al via een uniek systeem verwerkt op door de arts aangegeven plekken. Dit betekent dat de arts het implantaat, bijvoorbeeld voor het hoofd, tijdens de operatie niet meer passend hoeft te maken.
De andere drie genomineerde bedrijven waren AED Solutions uit Stramproy (ondersteunend apparaat voor bedrijfshulpverlening), Erutan uit Grubbenvorst (milieu- en natuurvriendelijk kamerbreed tapijt) en Minitree uit Baarlo (kleine fruitbomen).
De MKB L1mburg Innovatieprijs is een initiatief van ondernemersorganisatie MKB-Limburg en de regionale omroep L1. De prijs is dit jaar voor de zevende keer uitgereikt. Juryvoorzitter is Jérôme Verhagen, in het dagelijks leven directeur van de regionale ontwikkelingsmaatschappij LIOF.
Winnaar in 2010 was Pathofinder. Het Maastrichtse bedrijf ontwikkelde een DNA-test waarmee in één analyse 22 verwekkers van een longontsteking (virussen en bacteriën) kunnen worden aangetoond. Hierdoor heeft de arts sneller informatie voor een juiste diagnose.