Woow: innovatie in het Limburgse bedrijfsleven

Woow: innovatie in het Limburgse bedrijfsleven

Woow gaat over innovatie in het Limburgse bedrijfsleven. Tom Jessen gaat op zoektocht en trekt door de hele provincie.

Woow over Blue Tea

Zaterdag 9 en zondag 10 juni over Blue Tea, een bedrijf dat virtuele simulatie en serious games naar een hoog niveau tilt om kennis over te dragen, met name in de procestechnologie.

De producten van Blue Tea zijn vooral voor mensen die met veiligheid in aanraking komen of nieuwe procedures moeten leren kennen. De software helpt vooral in situaties die in de praktijk nauwelijks beschikbaar zijn, bijvoorbeeld omdat de productie moet doordraaien en niet onderbroken kan worden door een opleiding.

Pluspunt van de aanpak van Blue Tea is dat de virtuele opleiding makkelijk aan te passen is, ook door mensen die geen kennis hebben van programmeren.

Woow bij Reverdia

Marcel Lubben van Reverdia in Geleen geeft in WOOW uitleg over een duurzaam proces. Hij maakt van mais biobarnsteenzuur. Wat je daar mee kunt zie je in WOOW.

Woow bij Arion

Erik Joosten van Arion geeft ons in deze aflevering van WOOW uitleg over een betere, snellere en schonere manier van mensen wassen in de zorg.


Woow over biobarnsteenzuur

Woow gaat op zaterdag 2 juni over biobarnsteenzuur.

Woow bij CeraCarbon

In deze aflevering van Woow hebben we het over keramisch carbon. Roeland Coumans is oprichter van CeraCarbon en laat zien wat de voordelen zijn van hun uitvinding.

Woow bij Vectioneer

In de aflevering van Woow gaan we zelf een robotarm afstellen. Philippe Piatkiewitz weet daar alles van.

Woow bij de Gulpener bierbrouwerij

In deze aflevering gaan we bierbrouwen. Jan-Paul Rutten heeft het over een speciale techniek om een Whiskey Bier te maken.

​Woow bij Blackbelt 3D

Deze aflevering gaat over een speciale 3D printer. Stephan Schürmann is oprichter van Blackbelt 3D in Belfeld.

Woow bij Stogger

Deze aflevering van Woow gaat over draadloze led-verlichting. Technisch directeur van Stogger in Panningen is Stefan Dorssers.


Woow bij Accerion

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Accerion in Venlo. Directeur Willem-Jan Lamers praat ons bij over een kastje dat precies weet waar de robot is.


Woow bij Xilloc

In deze aflevering gaat Tom Jessen op bezoek bij Xilloc in de gemeente Sittard-Geleen. Daar werken ze met 3D technologie en maken ze onder andere implantaten, zodat operaties sneller en eenvoudiger kunnen.


Woow bij Zuyderland

In deze aflevering gaat Tom Jessen langs bij Zuyderland in Sittard-Geleen. Hier vertelt Maarten Coolen over de inzet van een sociale robot om ouderen te ondersteunen.


Woow bij Groeten uit Maastricht

Op initiatief van de gemeente Maastricht is de expositie Groeten uit Maastricht opgezet (tot en met 7 januari 2018, in het gerestaureerde Eiffelgebouw aan de Boschstraat).

Dat was de aanleiding om een aflevering van het programma Woow te maken met Maastrichtse maakbedrijven die met hun producten een visitekaartje voor de stad afgeven, in sommige gevallen zelfs over de hele wereld.

Wethouder John Aarts legt uit waarom de maakindustrie nog steeds belangrijk is voor de stad en Rabo-directeur Marc Cootjans schetst hoe hij de toekomst van het Maastrichtse bedrijfsleven ziet. Erwin Gerardu vertelt over de ontwikkeling van het Sphinxkwartier, een stadsdeel dat voluit in ontwikkeling is.


Woow - innovatie in Limburg

Zaterdag om 11:43, 13:43, 15:43 en 18:52 uur en zondag om 11:52, 13:52, 15:52, 19:23 en 23:23 uur op L1 TV

Logo 1Limburg

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Dumoulin: 'Nog nooit zo fit geweest na een grote ronde'

Een kleine twee weken na zijn tweede plek in de Giro d'Italia maakt Tom Dumoulin zich klaar voor de Tour de France. Als voorbereiding op zijn tweede grote ronde in één seizoen is hij deze week op hoogtestage in La Plagne in de Franse Alpen.

Programma's