Woow: innovatie in het Limburgse bedrijfsleven

Woow: innovatie in het Limburgse bedrijfsleven

Woow gaat over innovatie in het Limburgse bedrijfsleven. Tom Jessen gaat op zoektocht en trekt door de hele provincie.

Woow bij Vectioneer

In de aflevering van Woow gaan we zelf een robotarm afstellen. Philippe Piatkiewitz weet daar alles van.

Woow bij de Gulpener bierbrouwerij

In deze aflevering gaan we bierbrouwen. Jan-Paul Rutten heeft het over een speciale techniek om een Whiskey Bier te maken.

​Woow bij Blackbelt 3D

Deze aflevering gaat over een speciale 3D printer. Stephan Schürmann is oprichter van Blackbelt 3D in Belfeld.

Woow bij Stogger

Deze aflevering van Woow gaat over draadloze led-verlichting. Technisch directeur van Stogger in Panningen is Stefan Dorssers.


Woow bij Accerion

In deze aflevering gaan we op bezoek bij Accerion in Venlo. Directeur Willem-Jan Lamers praat ons bij over een kastje dat precies weet waar de robot is.


Woow bij Xilloc

In deze aflevering gaat Tom Jessen op bezoek bij Xilloc in de gemeente Sittard-Geleen. Daar werken ze met 3D technologie en maken ze onder andere implantaten, zodat operaties sneller en eenvoudiger kunnen.


Woow bij Zuyderland

In deze aflevering gaat Tom Jessen langs bij Zuyderland in Sittard-Geleen. Hier vertelt Maarten Coolen over de inzet van een sociale robot om ouderen te ondersteunen.


Woow bij Groeten uit Maastricht

Op initiatief van de gemeente Maastricht is de expositie Groeten uit Maastricht opgezet (tot en met 7 januari 2018, in het gerestaureerde Eiffelgebouw aan de Boschstraat).

Dat was de aanleiding om een aflevering van het programma Woow te maken met Maastrichtse maakbedrijven die met hun producten een visitekaartje voor de stad afgeven, in sommige gevallen zelfs over de hele wereld.

Wethouder John Aarts legt uit waarom de maakindustrie nog steeds belangrijk is voor de stad en Rabo-directeur Marc Cootjans schetst hoe hij de toekomst van het Maastrichtse bedrijfsleven ziet. Erwin Gerardu vertelt over de ontwikkeling van het Sphinxkwartier, een stadsdeel dat voluit in ontwikkeling is.


Woow - innovatie in Limburg

Zaterdag om 11:43, 13:43, 15:43 en 18:52 uur en zondag om 11:52, 13:52, 15:52, 19:23 en 23:23 uur op L1 TV

Logo 1Limburg

'Maastrichtse school discrimineert meisjes'

'Maastrichtse school discrimineert meisjes'

De Bernard Lievegoed School in Maastricht overtreedt de wet door een onderscheid te maken tussen jongens en meisjes bij de loting om toelating. Dat zegt Anti Discriminatie Voorziening Limburg.

Programma's

Natuurlijk Limburg

Met Edmond Staal van Het Limburgs Landschap maakt programmamaker Maurice Nijsten wandelingen door een Limburgs natuurgebied.

Postbus 31

Postbus 31 is het best beluisterde programma van L1 Radio, zondag van 09:00 tot 11:00 uur. Via presentator Pieter Kiewied feliciteren Limburgers Limburgers. En Tips voor de zondag.

Klassieke Avond van L1

De Klassieke Avond is iedere zondag op L1 Radio te beluisteren, van 18:00 tot 21:00 uur. De avond begint met een goed gesprek met een muzikale gast, gevolgd door L1-concertopnames.

L1mbo Top 10

L1mbo Top 10, elke maand de tien beste Limburgstalige liedjes, plus een opvallende nummer 11

Het Geluid van Zuid

Het laatste Limburgse muzieknieuws krijg je van Henk Hover.

Wunderbar

Voor de vele liefhebbers in Limburg: Duitse schlagers, blaaskapellen en volkstümliche muziek in Wunderbar, iedere zaterdag van 16:00 tot 19:00 uur op L1 Radio. Presentatie: Rick Cremers.

Limburg Doc

Limburg Doc is dé plek op L1 voor tv-documentaires over onderwerpen uit eigen regio. Tevens een platfom voor jonge makers. Op zaterdag om 18:00 uur en zondag 11:00, 13:00 en 15:00 uur.

Limburg van Boven

We vliegen met een helikopter boven onze prachtige provincie. Zo heb je Limburg nog nooit gezien!

Tijd voor Toen

Tijd voor Toen, met bijzondere beelden van Limburg uit lang vervlogen tijden. Sinds 1997 zijn meer dan 150 afleveringen uitgezonden, door Omroep Limburg TV en later L1. De serie liep tot 2008.

Limburgs Land

Ger Houben is een vaste waarde op L1 Radio met Limburgs Land, iedere zaterdagochtend van 08:00 tot 10:00 uur. Over natuur en milieu in onze provincie en natuurlijk nuttige tuintips.

L1SPRT

L1SPRT maakt dagelijks een rubriek aan het einde van het nieuwsprogramma op tv. Op zaterdag met samenvattingen Jupiler League. Op zondag om 17:40 uur is er een lang sportprogramma.

Blaaskracht

TV-programma Blaaskracht gaat over harmonieën en fanfares. Ieder laatste weekeinde van de maand worden verhalen verteld over het muziekleven. Met ook concert-opnames.

LEF!

LEF! is hét podium voor jong talent uit de wereld van harmonie en fanfare. Een samenwerking van L1 en LBM. Presentatie: Sef Thissen

De Stemming

Interview- en discussieprogramma van L1 Radio met politiek, cultuur, economie, wetenschap en media. Verder debat, een column en altijd live-muziek. Iedere zondag van 11:00 tot 13:00 uur..

L1 Cultuurcafé

Iedere zaterdag op L1 Radio (10:00-13:00 uur) een programma vol kunstzinnige en minder zinnige cultuur. Met o.a. wekelijkse rubrieken De Vereniging en Emil en de Muziek.

Klassieke Gast

Elke zondagavond een goed gesprek met een gast uit de Limburgse klassieke muziekwereld

Óngerwaeg

Óngerwaeg zoekt naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Presentator Bas van der Zwaan en 'zijn mannen' reizen door de hele provincie. Dagelijks op L1 TV: 17:00, 19:00, 22:00 uur.

AvondGasten

AvondGasten, met sprankelende gasten. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen. Op werkdagen om 17:55, 20:55 en 22:55 uur op L1 TV.

Muziekfabriek

Optreden in de Muziekfabriek op L1 TV staat bij veel Limburgse bands hoog op het verlanglijstje. Roemruchte namen kwamen er al voorbij: Rowwen Hèze, Volumia!, De Heideroosje en Neet oèt Lottum.

Limbourgeois

Limbourgeois is een tv-programma over het goede leven in Limburg (zondag 18:05 uur). Jo Cortenraedt bezoekt culinaire hotspots, recepties, openingen en exposities.

L1NWS

De eerste tv-uitzending van L1NWS is om 17:30 uur, zeven dagen per week. Op ieder half uur wordt deze uitzending herhaald en bij grote actualiteiten is er een 'verse' nieuwsuitzending.

Nieuw uit Limburg

Nieuw uit Limburg: Extra de aandacht voor kwaliteitsmuziek uit onze eigen provincie. Die plaat hoor je dan een week lang heel vaak op L1 Radio!

Plat-eweg

Plat-eweg is het dialect-muziekprogramma van Limburg, samengesteld en gepresenteerd door Henk Hover. Iedere zaterdagmiddag om 13:00 en doordeweeks om 19:00 uur. Met maandelijks de L1 Limbo Top 10.