Woensdag 30 november: Rik Felderhof

Woensdag 30 november: Rik Felderhof

Vanmiddag krijgt de burgemeester van Maastricht Onno Hoes het succesvolle boek 'de Vliegenvanger' overhandigd door televisiepersoonlijkheid Rik Felderhof. Die is bekend van het programma Villa Felderhof dat vorige seizoen na lange tijd stopte en daarvoor van De Stoel.

In dat laatste programma ging hij op bezoek bij opmerkelijke personen. Enkele jaren geleden bezocht hij kluizenaar Linders. De hoogbejaarde man leefde teruggetrokken aan de rand van de Mookerheide en las Felderhof voor uit zijn dagboek. Enkele jaren geleden kreeg de programmamaker dit document in handen. Het vormde de basis voor 'De Vliegenvanger', een roman die na 3 maanden al in de vijfde druk is verschenen. Het is dan ook een meeslepend en ontroerend drama over een mislukte Limburgse geestelijke die uit schaamte vlucht naar het buitenland. Daar leidt hij een bewogen leven vol passie en bedrog. Hij blijft echter hunkeren naar de echte, grote liefde; zijn twee jeugdliefdes die hij uiteindelijk ontmoet.

Het boek maakt deel uit van een internationaal multimediaal project, waar Felderhof de kartrekker van is. Hij komt naar L1Laat.

Presentatie: Kris Németh

Logo 1Limburg

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Herfst: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Een man is dinsdag in Baexem aangehouden voor het plukken van paddenstoelen. Nu het bos weer transformeert in herfstkleuren en men al nadenkt over de kerststukjes rijst de vraag: wat mag je wel of niet meenemen uit het bos?

Programma's