Woensdag 16 november: Fritz, en Terug naar Neerkant

Woensdag 16 november: Fritz, en Terug naar Neerkant

Op bungalowpark Reewoude in Herkenbosch is in de buurt van het huis van verdachte Jos van D. een stoffelijk overschot gevonden. Zeer waarschijnlijk is het van de militair Laurens Fritz die sinds begin september wordt vermist. Eerder werden bloedsporen van Fritz gevonden in de woning van de 47-jarige verdachte. Van D. (47) die eind vorige maand werd opgepakt werkte als klusjesman op het bungalowpark. Daar was de militair bezig om zijn huis te verbouwen. De verdachte hielp hem daarbij.

De man wordt verdacht van moord of doodslag op Fritz. Verslaggever Fabienne Nijsten heeft het laatste nieuws over het onderzoek naar Fritz.

Morgenavond wordt in het gemeenschapshuis van Neerkant, vlak over de provinciegrens bij Meijel, de film 'Terug naar Neerkant' van regisseur Helmut Boeijen gepresenteerd. Volgend jaar verschijnt een aangepaste versie van de documentaire in het programma Het uur van de wolf op de landelijke tv. De film gaat over de band CCC Incorporated met in de gelederen Ernst Janz en Joost Belinfante die later in de succesvolle nederpopband Doe Maar zaten.

De Amsterdamse muzikanten streken in 1969 in het Peeldorp neer en woonden als echte hippies met vrouwen en kinderen in een boerderij. Voor de inwoners Neerkant was de komst van de langharige creatievelingen een schok.

In de film komen zowel de bandleden als de dorpsbewoners aan bod en zijn veel oude beelden te zien. Antoinette Bellemakers uit Neerkant bewaart nog herinneringen aan de commune in Neerkant en stond als meisje met de band op één van de eerste edities van Pinkpop.

Boeijen en Bellemakers komen naar de L1Laat-studio.

Presentatie: Kris Németh

Logo 1Limburg

Programma's