Winter in Limburg en Overijssel

Winter in Limburg en Overijssel

Limburg en Overijssel door de ogen van vakantiegangers uit beide provincies

In de eerste week van dit jaar volgden RTV Oost en L1, de regionale omroepen van Overijssel en Limburg, elk een gezin dat een week lang vakantie vierde in elkaars provincie.

Wat vinden zij ervan en waardoor worden ze verrast? De 6-delige serie is te zien van maandag 19 februari tot en met zaterdag 24 februari.

De keuze is reuze

Zo’n weekje gratis vakantie wil natuurlijk iedereen, maar daar moest je wel wat voor doen! Op een speciale selectiedag bij De Scheg in Deventer kwamen 3 gezinnen uit Limburg en 3 gezinnen uit Overijssel bij elkaar. Een inspannende en leuke dag, net als de vakantieweek waarvoor gestreden werd. Schaatsen, curling en vertrouwelijke gesprekjes met presentator Bert Eeftink leidden tenslotte tot de keuze voor 2 gezinnen…

​Limburg door de ogen van…

Harold, Annemarie, Nienke, Niek en Joost uit Holten vormen het winnende gezin dat een weekje op vakantie gaat naar Limburg. En ze hebben er zin in, alhoewel het zeker geen luiervakantie gaat worden.

Voor dochter Nienke is het te hopen dat ze in een fijn hotel mogen overnachten, want ze houdt niet van slapen op een luchtbed. Vader Harold is graag bezig en zeker geen bankzitter.

Die bank was echter wel heel erg welkom na de schaatsles in De Scheg, want volgens eigen zeggen was hij toen ‘kats kapot’!

Moeder Annemarie had daar helemaal geen last van en verheugt zich op een echte ouderwetse winter. Hopelijk vriest het dat het kraakt in Limburg.

Overijssel door de ogen van…

Angie, Dave, Kyara en Lima zijn de gelukkige winnaars van een week vakantie in Overijssel. Het gezin uit Valkenburg kan niet wachten om de provincie te verkennen.

Hun vakantieweek wordt ongetwijfeld tot in detail voorbereid door control freak Angie, die volgens eigen zeggen behalve lief en zorgzaam, erg perfectionistisch is.

Zelfvertrouwen heeft ze ook, want voor aanvang van het curlen riep ze vol bravoure dat ze daar op de Wii-spelcomputer erg goed in is. Dave laat zijn Angie lekker schuiven, hij is het rustpunt in het gezin.

Winter in Limburg en Overijssel

Maandag 19 februari tot en met zaterdag 24 februari, dagelijks om 17:55, 21:55 en 22:55 uur.

Logo 1Limburg

Programma's