Bjorn Smits nieuwe Limburgs Buuttekampioen 2018

Bjorn Smits nieuwe Limburgs Buuttekampioen 2018

Het is Bjorn Smits uit Nederweert-Eind voor de 1e keer gelukt de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen te winnen.

De jury gaf Smits vrijdagavond in de Oranjerie in Roermond de meeste punten voor zijn buut Baerke “de werme bekker”. Smits volgt hiermee de kampioen van 2017, Fer Naus uit Roermond, op. Peter Vaassen eindigde met 1 punt verschil op de 2e plek en Theo Nellen werd 3e.

Dit jaar stonden wederom 7 finalisten in een uitverkochte Oranjerie in de buut. Naast de winnaar bereikte ook Jan Heffels uit Obbicht, Theo Nellen uit Heide-Venray, Peter Vaassen uit Beegden, Sylvia Ramakers uit Cadier en Keer, Pierre van Helden uit Melderslo en Hub Schwanen uit Wijlre de felbegeerde finale.

Bekijk hier de winnende buut

De ontknoping

L11 Alaaf zond de ontknoping vrijdagavond live uit op Facebook.

Samenvatting van de Buuttekampioenschappen

L1 TV zendt een samenvatting van de finale uit op zaterdag 13 januari om 17:00, 21:00 en 23:00 uur en op zondag 14 januari om 10:00, 12:00, 14:00 en 16:00 uur. Een uitgebreide samenvatting is ook te horen op L1 Radio, op zaterdag 14 januari om 15:00 uur.

Logo 1Limburg

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Stapper laat fiets achter: massale inzet hulpdiensten

Het achterlaten van een fiets bij een kasteelvijver in Tegelen heeft in de nacht van donderdag op vrijdag voor heel wat consternatie gezorgd. Hulpdiensten werden massaal opgeroepen, omdat gedacht werd dat er iemand te water was geraakt.