#VB18: Rabobank Westelijke Mijnstreek koopt voeding bij Verspillingsfabriek

#VB18: Rabobank Westelijke Mijnstreek koopt voeding bij Verspillingsfabriek

De Rabobank heeft voeding hoog op de maatschappelijke agenda staan. Wereldwijd maar ook zeker dichtbij. Via de pijler Banking for Food wordt onder meer gebalanceerde en gezonde voeding gestimuleerd en wordt voedselverspilling tegengegaan.

Lokaal heeft Rabobank Westelijke Mijnstreek dit opgepakt door de introductie van een Foodcoach, Helen Bours, die staat opgesteld voor de lokale leefomgeving en voor medewerkers van de bank.

|

Samen met haar collega’s heeft Helen een actie geïnitieerd om ter waarde van 5.000 euro aan producten aan te schaffen bij de Verspillingsfabriek van Hutten, huiscateraar van Rabobank Westelijke Mijnstreek, en deze te doneren aan‘L1 Samen voor de Voedselbank’.

Doel van de Verspillingsfabriek is om reststromen vanuit de voedingsindustrie een nieuwe, nuttige bestemming te geven. Luxere producten als houdbare soepen, sauzen, sappen en gezondere klant- en klaar maaltijden worden aangeschaft door Rabobank Westelijke Mijnstreek en naar het distributiepunt van de Voedselbank in Landgraaf getransporteerd waar ze vervolgens verder verdeeld worden over heel Limburg.

Rabobank Westelijke Mijnstreek ziet dit als een pure win-winsituatie. De gezinnen ontvangen hoogwaardige producten die heel goed te gebruiken zijn voor de feestdagen. Tegelijkertijd wordt voedselverspilling tegengegaan.

Heb jij ook zo’n mooie actie of wil jij ook samen met je collega’s, familie, vrienden, school of vereniging in actie komen voor de Voedselbank? Meld dan je actie aan op www.l1.nl/voedselbank of mail naar voedselbank@l1.nl

L1 Samen voor de Voedselbank

Het boodschappenlijstje, alle acties, online doneren en nog veel meer info vind je op L1.nl/Voedselbank


Vragen, initiatieven of ideeën? Voedselbank@L1.nl

Logo 1Limburg

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

'Verstandig dat Verstappen het opgaf in Japan'

Max Verstappen zag in de tweede bocht van de Grand Prix van Japan het zicht op een plek in de punten verdampen. Dat hij daarna zijn bolide in de pitsstraat parkeerde, was volgens Xavier Maassen een verstandig besluit.

Programma's