AvondGasten: 'Limburg heeft een grote reputatie op voetbalgebied'

AvondGasten: 'Limburg heeft een grote reputatie op voetbalgebied'

Fortuna staat op de rand van promotie naar de eredivisie. Aanstaande zaterdag is het moment van de waarheid in een duel tegen Jong PSV.

Het wordt een zenuwentoestand denk ik. Maar ik hoop wel dat ze winnen, dat is duidelijk. Het is wel mijn club Willem Vissers

"Het wordt een zenuwentoestand denk ik. Maar ik hoop wel dat ze winnen, dat is duidelijk. Het is wel mijn club," dat stelt sportjournalist van De Volkskrant Willem Vissers bij L1-programma AvondGasten. Vissers is oud-speler van Rios in Pey en heeft nog steeds hart voor Fortuna Sittard.

Er is een moment geweest, waar ik heel erg trots op was als Limburger, dat er vijf Limburgers in het Nederlands elftal zaten. In één selectie Willem Vissers

Econoom Isitan Gün pompte in 2016 geld in Fortuna om de club financieel gezond te maken. Toch is dat volgens Vissers niet de enige reden dat Fortuna weer positief op de kaart staat. "Het begint vaak met geld. Er moet geld zijn om goede spelers te halen. Maar je hoopt ook dat er Limburgse talenten voortkomen uit de jeugdopleiding in Buchten. Limburg heeft een grote reputatie op voetbalgebied: Mark van Bommel, Kevin Hofland, Fernando Ricksen. Er is een moment geweest, waar ik heel erg trots op was als Limburger, dat er vijf Limburgers in het Nederlands elftal zaten. In één selectie. Dus als de jongeren nu eens de iPad laten liggen en flink trainen, krijgt Fortuna hoop dat ze ze kunnen laten spelen." Vissers vindt dat Per Schuurs hier een mooi voorbeeld van is.

Ik herinner me nog de stichting 'Trots op Fortuna', van Wil Meijers. Die leden zouden een lintje moeten krijgen. Die zijn blijven strijden voor die club. Die mensen hebben echt in de kelder gezeten maar zijn blijven vechten Willem Vissers

Nog heel even en dan is het zover. Voor veel supporters is het een week die in het teken staat van spanning, kriebel in de buik, van hoop. Van een kaarsje aansteken in de kapel van Pater Karel. Maar ook een week waarin de moeizame en soms zwarte tijden van de club aan je voorbij flitsen. Groter kan het contrast bijna niet zijn.

Volgens Vissers zijn de supporters de reden dat de club nog steeds overeind staat. "Ik herinner me nog de stichting 'Trots op Fortuna', van Wil Meijers. Die leden zouden een lintje moeten krijgen. Die zijn blijven strijden voor die club. Die mensen hebben echt in de kelder gezeten maar zijn blijven vechten."

AvondGasten

Met sprankelende gasten aan tafel en verslaggevers in de provincie Limburg. Over politiek, sport, kunst, cultuur, economie en maatschappelijke onderwerpen.

Sinds september 2018 zenden wij AvondGasten enkele keren per jaar uit vanuit het Europees parlement in Brussel.

Dagelijks nieuws volg je via L1mburg Centraal.

Logo 1Limburg

Programma's