#WijZijnLimburg: Zorg voor elkaar

#WijZijnLimburg: Zorg voor elkaar

Hij heeft zelf een lichte vorm van autisme, maar weinig zorgmedewerkers zijn zo attent en lief voor de oudere dementerenden als Nick. Sinds kort werkt hij als zorgassistent in Landgraaf. En met Nick heeft de afdeling zelfs nog een vlotte danspartner.

Nick Vondenhoff is een van de zeventien nieuwe zorgassistenten die het wijkzorgcentrum Dokter Calshof kon aannemen door de extra zorggelden. In een krappe arbeidsmarkt vroeg die zoektocht om creatieve oplossingen. "We hebben de lat laag gelegd, geen zorgervaring, geen diploma's. En we hebben 600 hele enthousiaste mensen gesproken", zo vertelt Anneke Kaczmarek, manager zorg van het centrum.

Zo snijdt het mes in Landgraaf aan twee kanten. Het wijkcentrum krijgt er toegewijde zorgassistenten bij, en werknemers met een beperking halen veel voldoening uit hun nieuwe functie.

"Voor alle zeven bewoners die wij hebben op de groep verzorg ik van alles", zo zegt Nick, die op een afdeling werkt met zeven licht dementerende ouderen. "Ik doe spelletjes, ik help mee in het dagelijks leven, ik hou toezicht bij de ontbijttafel en zo. Dat de mensen zo dankbaar zijn, dat spreekt me aan. Zij voelen echt dat we aandacht aan hun besteden. Dat vind ik er zo mooi aan."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Programma's