#WijZijnLimburg: Zonder vrijwilligers geen verkiezingen

#WijZijnLimburg: Zonder vrijwilligers geen verkiezingen

Het lijkt misschien raar, maar de verkiezingen voor Provinciale Staten kunnen alleen doorgaan doordat er zoveel vrijwilligers in touw zijn vandaag. "Als de voorzitter geen twee mensen bij zich heeft, moet de stemming geschorst worden", zegt Desiree Bosch bij het stembureau in Berg en Terblijt. Daar is een team van vijf vrijwilligers actief tijdens de verkiezingsdag. "Anders gaat het feest niet door". Om 6 uur vanochtend was Desiree al op pad.

Desiree haalt eerst de stembiljetten op bij het gemeentehuis in Valkenburg. Nadat ze de negen dozen in haar kleine auto heeft geladen, tuft ze via de Cauberg richting stembureau in Cafe-Zaal 't Voske. "Ik doe het graag. Gewoon met de mensen contact hebben, dat is heel leuk".

Ze verwacht de dag rond 22.30 af te sluiten. "En dan hopen dat we geen verschillen hebben. Anders moeten we opnieuw gaan tellen. En als iemand wil komen kijken, dat kan. De telling is openbaar".

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's