#WijZijnLimburg: Vrienden voor het leven

#WijZijnLimburg: Vrienden voor het leven

Lopen lukt nog net, praten gaat al moeilijk. En daarom staken zijn collega-vrachtwagenchauffeurs de 62-jarige Rob Palmen een hart onder de riem. Rob lijdt aan de spierziekte ALS.

Bij een ernstige ziekte zijn er niet alleen medische problemen. Het wegvallen van een sociaal netwerk kan zeker zo pijnlijk zijn. Dat merkte Rob toen hij in 2017 de diagnose ALS kreeg. Onder weinig collega's is de solidariteit zo hecht als onder vrachtwagenchauffeurs.

Zijn kinderen en de stichting Noah4All zorgden ervoor dat Rob nog een laatste keer een rit kon maken in een vrachtwagen.

"We hebben gevraagd of hij het laatste stukje, de laatste 500 meter, zelf nog wilde rijden, maar daar was hij te emotioneel voor, dat ging hem niet meer lukken", vertelt zijn dochter Jennie, die Rob begeleidde in de vrachtwagen. "Ik ben eerlijk. Toen we hier het terrein opreden hield ik het haast niet meer droog. Toen ik zag wat hier allemaal stond, toen zijn we toch wel even beginnen te janken, ja."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's