#WijZijnLimburg: Voedselbos in Velden

#WijZijnLimburg: Voedselbos in Velden

Marjolein studeert in Wageningen, maar wilde iets concreets doen voor de mensen in Velden. Samen met haar vriendin Heleen startte ze een voedselbos voor de buurt.

"We planten notenbomen, fruitbomen, fruitstruiken, kruidenlaag, klimmers, van alles krijgen we. Een voedselbos is een ecosysteem met zoveel mogelijk eetbare gewassen", zo vertelt Marjolein, die het bewonersinitiatief startte. "Eigenlijk maken we er hier meer een voedselpark van met bos-elementen. Want mensen moeten er ook doorheen kunnen wandelen. En kijken wat er groeit."

Marjolein Lommen studeert Voeding en Gezondheid, Heleen Verbeek specialiseert zich in Duurzame Landbouw in Wageningen. "We dachten: hier moeten we eens iets mee. We zochten die verbinding met mensen, dus dat je niet alleen op je eigen eilandje gaat werken. Door die connecties te maken, kun je ook met z'n allen een impact maken."

Heleen en Marjolein hopen dat hun bos ook een educatieve functie heeft. "We willen bijvoorbeeld ook meer met kinderen werken, dus waar komt jouw voeding nou precies vandaan? En een voedselbos is natuurlijk een andere manier van landbouw dan dat we eigenlijk kennen. Een duurzame manier, om het zo even te zeggen."

Het project Veldens Voedsel is te volgen via Facebook.com/VeldensVoedsel/

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's