#WijZijnLimburg: Verzamelen voor Foodbank

#WijZijnLimburg: Verzamelen voor Foodbank

Gezond eten met afval. Dat is het geheim van de Maastrichtse Foodbank. Myra Nett verzamelt iedere week overtollige groente op de markt. Daarvan maakt ze een vegetarisch driegangendiner voor 80 personen.

"Het belangrijkste vind ik zelf dat we het probleem van voedselverspilling aanpakken. Een derde van alle producten die we maken wordt weggegooid.", zo zegt de 23-jarige Duits-Nederlandse studente gezondheidswetenschappen. "We krijgen de groente van de marktkooplui, en nemen het in winkelwagentjes mee naar het Landbouwbelang".

In het oude graanpakhuis helpen alle dinergangers vervolgens met de bereiding van de maaltijden. Het aantal bezoekers varieert iedere vrijdag tussen de 50 en 100.

De marktkooplui hebben veel waardering voor het initiatief van de studenten. "Ik zie ze iedere week lopen met 3-4 volle karren, met eigenlijk goed spul. Maar voor veel mensen is het niet goed genoeg meer. Zij krijgen het voor niets, maar ze gebruiken het niet zelf. Ze geven andere mensen te eten. Ze delen met iedereen, dat vind ik erg mooi", zo zegt Daan Vervoort, groenteverkoper op de Markt.

Foodbank is iedere vrijdag in het Landbouwbelang in Maastricht. Het initiatief staat open voor iedereen, bezoekers moeten wel meehelpen met koken.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's