#WijZijnLimburg: Verbinden in De Baandert

#WijZijnLimburg: Verbinden in De Baandert

De zorg functioneert niet goed, zo vindt Monique van Heesch uit Sittard. Maar in plaats van klagen, ondernam Monique zelf actie. Ze bracht haar buurt De Baandert bij elkaar.

"De zorg is gewoon een jungle", zo zegt Monique. "Mensen weten helemaal niet meer waar ze moeten aankloppen als er iets aan de hand is. Naar de gemeente, naar de zorgverzekeraar? Daardoor blijven de mensen veel te lang lopen met klachten. Als er dan zorg nodig is, is het probleem veel groter dan nodig is."

"Ik ben in mijn eigen wijk begonnen. Als je elkaar kent, is het veel makkelijker om elkaar aan te spreken. Wat vind je leuk om te doen? Waar liggen je talenten? Er zijn zoveel mensen die willen helpen, als ze weten dat het nodig is. Van daaruit ontstaan vanzelf de verbindingen. Dat vind ik heerlijk."

Monique is de tweede finaliste om Erelid te worden van de Vereniging Limburg. De winnaar wordt bekend gemaakt op het #WijZijnLimburg festival op 29 november. Stemmen op de finalisten kan op devereniginglimburg.nl/verkiezing .

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Blauwe bessen-grootmacht overweegt aandelen te verkopen

Blauwe bessen-grootmacht abb Growers doet mogelijk de helft van zijn aandelen van de hand. Het bedrijf uit Horst, één van de grootste leveranciers en importeurs van blauwe bessen van West-Europa, staat in de belangstelling van telers uit Oekraïne en Spanje.

Programma's