#WijZijnLimburg: Vechten zonder armen

#WijZijnLimburg: Vechten zonder armen

Kim heeft geen armen. Zonder handen rijdt ze toch auto en voedt ze een baby op. Maar nota bene bij een Limburgse zorginstelling werd ze om haar handicap uit haar functie gezet. Kim protesteerde, en via de Anti Discriminatie Voorziening Limburg kreeg ze gelijk.

Kim van Dinther werd geboren zonder armen, en vindt ondertussen prima haar weg met haar beperking. Maar de afwijzing was traumatisch. "Er was een persoon die zei dat ze niet tegen mensen kon met een fysieke beperking. En daarom wilde ze perse niet met mij samenwerken.

Ik weet dat ik in mijn situatie moeilijk een baan kan vinden. De mensen zijn altijd een beetje huiverig wat ik wel en wat ik niet kan. Ik kon echt niet overweg met het besluit, ik kon het geen plaats geven.

Het heeft echt even moeten bezinken."

Via het College van de Rechten van de mens kwam Kim terecht bij de Anti Discriminatie Voorziening Limburg, een bureau dat klachten inventariseert voor de meeste Limburgse gemeenten. "We proberen altijd via bemiddeling tot een oplossing te komen. En zo zijn we een wederhoorprocedure gestart met het bestuur van de instelling. En dat sloeg echt in als een bom", zo vertelt Femke Michels van ADV.

"Uiteindelijk heeft de instelling excuses gemaakt, en laten weten dat het nooit meer mag gebeuren".

Kim van Dinther heeft ondertussen een nieuwe baan gevonden. Ze werkt nu in de personeelsadministratie van de Provincie Limburg. "Ik ben hier vanaf dag 1 in een warm bad terecht gekomen. Ze helpen me wanneer ik geholpen moet worden, ze laten me de dingen doen die ik zelf kan doen. En ik voel me hier vanaf dag 1 een collega. Ik hoor erbij."

L1mburg Centraal

Ons nieuws, jouw verhaal, dagelijks om 17:30 op L1 TV.
Meer L1mburg Centraal op L1.nl/L1mburgCentraal.

Logo 1Limburg

Programma's