#WijZijnLimburg: Van Britse defensie naar de zorg

#WijZijnLimburg: Van Britse defensie naar de zorg

Ze werkte jarenlang voor het Britse leger, maar sinds kort is Liesje actief in de zorg. Dat ze ook goed kan zingen, komt in haar nieuwe functie prima van pas.

Als zangeres kwam Liesje Toataubun al vaker in verzorgingstehuizen. Zo lag ook de carriereswitch voor de hand toen ze werkloos werd. "Ik ben werkloos geweest, en toch wel een hele tijd", vertelt Liesje. "En omdat in mijn sector heel moeilijk een baan te krijgen was, bleek dit project een uitkomst. Die kans heb ik genomen, en ik ben er heel blij mee."

Na een opleidingstraject is Liesje nu van grote waarde voor de Zorggroep in Venlo. "We hebben een krapte in de zorg", zegt Joska Muijtens van de Zorggroep. "Door een miljoeneninjectie van de overheid kunnen we meer mensen een baan aanbieden. Maar door de krapte op de arbeidsmarkt zijn die mensen moeilijk te vinden."

Het project in Venlo sluit prima aan bij het Limburg Werkt Akkoord. Die overeenkomst heeft de ambitie om via leer- en werkplekken alle Limburgers te laten werken naar eigen vermogen.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's