#WijZijnLimburg: Tour van de verbinding

#WijZijnLimburg: Tour van de verbinding

Tom Dumoulin wil meer Limburgers op de fiets krijgen met zijn nieuwe Tour de Dumoulin. "We willen echt die verbinding maken tussen het profwielrennen en de Limburgse jeugd en ouderen".

"Het valt mij al een paar jaar op, dat er eigenlijk qua jeugd heel weinig in Limburg is", zo zegt Dumoulin. "En dat vind ik zo gek, omdat we het zo goed doen als Limburgse renners. Ik wil graag die link maken tussen het profwielrennen en het zelf fietsen. Dat komt maar niet van de grond."

Dumoulin voelde een verantwoordelijkheid om zelf iets te doen. "Het steekt me. En ik heb ook wel een wens om iets maatschappelijk bij te dragen. Ik als egoïstische topsporter. Daarom zijn wij het project Tour de Dumoulin gestart. Wij gaan proberen om echt die verbinding te maken, om veel meer jeugd op de fiets te krijgen, maar ook oudere mensen. Oh ja, en dat moet ik nog even vertellen wanneer het gaat plaatsvinden natuurlijk. Dat gaat de eerste zondag na het WK zijn. In 2019 gaat de eerste editie zijn. En ik hoop dat er nog vele gaan volgen, en dat het een groot succes wordt. En dat we in de toekomst echt iets essentieels kunnen gaan bijdragen aan het wielrennen in de regio."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's