#WijZijnLimburg: Teddyberen gooien

#WijZijnLimburg: Teddyberen gooien

Meer dan 18 duizend knuffelberen verzamelden de Geleense Eaters voor de speelgoedbank. De Teddy Bear Toss leverde ook nog een forse bijdrage op voor onderzoek naar kinderkanker. Zo werd Eline een hart onder de riem gestoken. De 7-jarige jongedame uit Heerlen lijdt aan leukemie, en was in Glanerbrook het boegbeeld in de strijd tegen kinderkanker.

Ronald Cornelissen is de man in Geleen die de Teddy Bear Toss organiseert. Het initiatief om zieke kinderen te helpen komt overwaaien uit Canada. De Geleense supportersclub Het Dak Eraf introduceerde het fenomeen in Geleen. Het aantal beren is ondertussen zo groot, dat er ruim een uur nodig is om het ijs vrij te maken. Bij het inleveren van de knuffels bij de speelgoedbank, bleek de actie 18.354 pluche troeteldieren te hebben opgeleverd.

Voor woensdag kijken we nog even welke reportage we doorsturen, het gaat lukken om nog een WZL-versie te maken van Cas bij Heel Holland Bakt. Vrijdag een bijdrage van de Stichting Mentorschap Limburg, met vrijwilligers in de hulpverlening.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's