#WijZijnLimburg: Stichting Leergeld

#WijZijnLimburg: Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld Parkstad heeft 71 laptops gekregen van hypotheekverstrekker Obvion. De Stichting helpt kinderen die in armoede leven. De wachtlijst voor laptops was groot in Parkstad. "Meer dan 150 kinderen", zo zegt Paul Simons van de Stichting Leergeld.

"Armoede is vaak een taboe. Kinderen willen toch meekomen met de rest. En dan is het fijn als ze bijvoorbeeld een laptop hebben. Dan tellen ze toch mee".

Bij de Stichting Leergeld Parkstad staan 3000 kinderen geregistreerd. Ouders die samen een netto inkomen van 1750 euro of minder hebben, komen in aanmerking voor de steun.

Donateur Obvion wil het maatschappelijk initiatief uitbreiden. "We zijn nu gestart met de stichting Leergeld Parkstad. We spreken met Samen voor Maastricht, en we zitten met de Brightlands campus om tafel. Wat we willen bewerkstelligen is een soort Samen voor Limburg, waarin we met een aantal partijen in de omgeving de krachten bundelen. "

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's