#WijZijnLimburg: Slecht zicht, super visie

#WijZijnLimburg: Slecht zicht, super visie

Haar zicht is slecht, maar haar visie kan niet beter. Angeliek van der Velden uit Belfeld spaart kroondopjes voor slechtzienden. De opbrengst van de kroonkurken gaat naar leuke activiteiten voor de blinden.

Ondanks haar visuele handicap, is Angeliek super actief. Zo doet ze aan atletiek bij Running Blind in Helden. Voor de stichting Limburgs Oog verzamelt ze kroondopjes en ijzeren deksels.

Ze krijgt een vergoeding voor het oude ijzer, maar soms zit er een uniek dopje tussen. Daar geven de verzamelaars dan een hoger bedrag voor. Waarmee ze de slechtzienden in Belfeld een gezellige middag bezorgen. En Angeliek slechtzienden kan aansporen om zo veel mogelijk uit het leven te halen.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

Frans Timmermans debatteert in Maastricht

De Heerlense Eurocommissaris Frans Timmermans gaat maandagavond 29 april in Maastricht de strijd aan met andere kandidaten die ook voorzitter willen worden van de Europese Commissie.

Programma's