#WijZijnLimburg: Serve the city

#WijZijnLimburg: Serve the city

De wereld verbeteren? Begin in je eigen stad. Dat is de gedachte achter Serve the City. Een vrijwilligersbeweging in 65 steden, die sinds kort ook in Maastricht zit. "We verbinden het hart met actie".

Greet de Rechter organiseert de Big Volunteer Day, een dag waarop vrijwilligers helpen met een tiental projecten. Zelf coördineert ze de aanleg van een tuin in een Maastrichtse volkswijk. "We brengen hier iedereen samen", vertelt Greet. "Mensen uit de wijk, studenten, asielzoekers, jongeren uit het speciaal onderwijs. Dat is precies waar we voor staan. Deze mensen zouden elkaar normaal gesproken niet zo snel treffen. Maar vandaag wel. Dat is wat we doen. Showing kindness in a practical way."

Serve the City begon oorspronkelijk in Brussel. Ondertussen is het netwerk wereldwijd uitgebreid, met onder meer afdelingen in Kathmandu, het Mexicaanse La Paz of het Amerikaanse Annapolis. In Limburg heeft Serve the CIty een afdeling in Roermond en in Maastricht.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's