#WijZijnLimburg: Samen dromen met Lieke

#WijZijnLimburg: Samen dromen met Lieke

Ze is het boegbeeld van een nieuwe Nike-reclame, duizenden Limburgse meisjes hebben haar als grote voorbeeld. Toch kwam het voetbalgeluk Lieke Martens niet aanwaaien. Juist dat doorzetten wil ze overbrengen op de jonge generatie.

"Ik wil laten zien dat het niet zo maar is aan komen waaien. Dat ik gewoon heel moeilijke periodes heb gehad, dat is stappen heb moeten maken om hier te komen.

En dat het niet altijd even makkelijk gaat. En dat het helemaal niet erg is om eens een mindere periode te hebben, want daar kun je echt wel weer bovenop komen."

De voetbalster uit Nieuw-Bergen weet dat de verwachtingen hoog gespannen zijn voor het komende wereldkampioenschap in Frankrijk. Ze heeft haar eigen manier om om te gaan met die druk. "De verwachtingen zijn veel groter, dat hadden we niet voor het EK. Alles wat we deden was alleen maar goed. Nu hebben we natuurlijk verwachtingen, en ik hoop dat we aan die verwachtingen kunnen voldoen. Maar we moeten eerst zorgen dat we zelf tevreden zijn over ons. Dat is het belangrijkste."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Vluchtende bestuurder probeert politieauto te rammen

Een auto met een Frans kenteken negeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag een stopteken van de politie in Gronsveld. Hierna werd de auto tot in het Belgische Namen achtervolgd. Daarbij probeerde de bestuurder een politieauto meerdere keren te rammen.

Programma's