#WijZijnLimburg: Met de wensbus blijft de wereld open

#WijZijnLimburg: Met de wensbus blijft de wereld open

Kwetsbare ouderen in de running houden. Als chauffeur maakt Piet Huys daarom elke maandag zijn ronde. Met de wensbus brengt hij ouderen naar het kegelen, naar het kienen, of naar een nieuwe partner...

Ouderen betalen een bescheiden bijdrage voor de rit. De Wensauto van de Bekkerie rijdt in de regio Boekend, Hout-Blerick en Blerick als aanvulling op het openbaar busvervoer. De Wensauto heeft ruimte om 8 personen tegelijk te vervoeren en worden bestuurd door vrijwilligers.

Piet Huys is zelf 78 jaar, en herkent de noodzaak voor ouderen om actief te blijven. "Ik ben graag onderweg, ik ben niet graag thuis. Ik vind het echt leuk werk. Ik heb graag iets te praten onderweg, je komt allerlei verschillende mensen tegen."

Zo vervoert Piet ook de 93-jarige Antoon. Die heeft op de alleenstaandenavond met het dansen een nieuwe partner leren kennen, waar hij nu de weekeinden doorbrengt. "Zonder dit vervoer zou het me niet lukken", zo zegt Antoon. "Wie moet me dan brengen op vrijdagavond? Piet is echt een goede hulp."

Het project van de wensbus loopt ook in aangrenzende regio's, maar onder een andere naam. Inwoners van Tegelen, Steyl en Venlo-Zuid rijden met de Wijkbus, Venlo-Noord kan terecht bij de Buurtbus.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.

Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.

Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's