#WijZijnLimburg: Meedoen met mattie Henk

#WijZijnLimburg: Meedoen met mattie Henk

"Jullie hebben één hart. Iedereen hoort erbij". Dat houdt Henk Wilmsen de kinderen voor in Venray, zijn "matties" zoals hij het zelf zegt. Henk is aangesteld als speelcoach in de wijk Brukske.

"Kinderen worden vaak aan hun lot overgelaten. Zeker als er weinig geld in huis is, dan worden ze de straat opgestuurd, en zijn ze niet bij clubjes en dergelijke. Daarom is Henk er", zo vertelt Lidy Gooren, secretaris van het wijkplatform Brukske. "Ze worden meegenomen met allerlei activiteiten. Ze kunnen allemaal meedoen, en dat doen de kinderen dan ook."

"We hebben het nodig dat de kinderen hier eens een keer bij de hand genomen worden, en dat er leuke dingen met ze gedaan worden. En niet alleen maar op de vingers getikt worden", zo vertelt Karima Lambrini, voorzitter van de pachttuin. "Leuke dingen doen, dat vinden ze prachtig. En dan hebben ze ook goede ervaringen voor hun leven."

Venray kampt, net als de rest van de provincie, met het probleem van armoede onder kinderen. Limburg telt 20.000 kinderen in gezinnen die rond het bestaansminimum leven. Het gevaar dat op de loer ligt, is dat kinderen door de financiële beperkingen worden uitgesloten van verenigingen en activiteiten waardoor ze op termijn minder kansen hebben. De inzet van speelcoach Henk moet die sociale isolatie tegen gaan.

Het project in Brukske past in het project "Meedoen in Limburg", waarbij de Provincie Limburg samenwerkt met de stichting Leergeld, Jeugdfonds Cultuur en Jeugdfonds Sport.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's