#WijZijnLimburg: Loop met je Dokter

#WijZijnLimburg: Loop met je Dokter

Hij overleefde een hartinfarct, longkanker, en deze week haalde de 83-jarige Nico Rokx de mijlpaal van 50 duizend euro voor het hart- en vaatonderzoekfonds. De Valkenburger verkoopt loten voor het evenement "Loop met je Dokter", waarbij patiënten met hun medici wandelen. "De doktoren hebben mij 35 jaar extra leven gegeven. Daarvoor wil ik graag iets terugdoen. Iets waar we allemaal wat aan hebben."

"Bewegen is cruciaal", zegt Rokx, die na zijn hartinfarct opnieuw leerde sporten door te beginnen met tafeltennis. Ondertussen is Nico met zijn vrouw Tony begonnen aan een cursus Yoga. "In het begin ben je bang, je maakt je veel zorgen. Maar gelukkig is het goedgekomen", zo vertelt Tony, samen op de bank met Nico.

"Vorig jaar had ik de 50 duizend bijna gehaald. Maar het was gewoon te warm, er gaat toch heel wat energie in zitten. Maar nu heb ik wat extra rondes kunnen maken, en nu heb ik die 50 duizend dan toch gehaald. Fantastisch toch?"

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's