#WijZijnLimburg: Look good feel better

#WijZijnLimburg: Look good feel better

Tamara beleeft een moeilijke tijd. Het bericht dat ze kanker heeft knaagt aan haar zelfvertrouwen. Juist daarom organiseert de stichting Look Good Feel Better een workshop Make Up. Om kankerpatienten in het Zuyderland te helpen met hun gevoel van eigenwaarde.

"Het geeft mij wel een boost", zo vertelt Tamara Otter. "Ik heb een stappenplan en een tasje met make up-spullen, dus ik kan thuis aan de slag. Maja Nollgen heeft dezelfde ervaring. "Ik maakte me vroeger wel vaker op, maar na dat bericht van de ziekte heb je toch het idee dat het niet meer zo hoeft. Maar dan kom je hier, en ben je met lotgenoten bij elkaar. En dat doet toch echt heel goed."

De stichting Look Good Feel Better wordt weliswaar bemand door vrijwilligers, ze gebruiken wel professionele visagistes en schoonheidsspecialisten. Bianca Winkeler leidt de workshop in het Sittardse Zuyderland. "We doen dit vier tot zes keer per jaar. We zouden het graag vaker willen doen, maar dat is moeilijk met alle vrijwilligers. En we zijn afhankelijk van de cosmeticabedrijven die gratis de make-up spullen ter beschikking stellen."

Tamara is in ieder geval heel content met de sessie. "Ja, je voelt je er zelf weer een stuk fijner door. Even tijd en aandacht voor jezelf. Dat vind ik wel heel erg fijn. Even bij je zelf stilstaan."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's