#WijZijnLimburg: Long Course Weekend

#WijZijnLimburg: Long Course Weekend

Kinderen al vroeg laten kennismaken met sport. Dat is de gedachte achter de kids-run in Beesel. "Als je als kind enthousiast bent, dan sport je de rest van je leven".

Het evenement is onderdeel van het Long Course Weekend. Meer dan 550 kinderen uit Beesel en omgeving deden mee aan de wedstrijd. Ze sportten niet alleen, maar kregen ook gezonde voeding. De jonge Emma zorgde voor het uitdelen: "We zitten vandaag eigenlijk het water, appels en bananen te verkopen aan kinderen. Maar dan zonder geld, gratis."

Het evenement in Beesel past in de filosofie van JOGG, Jongeren op Gezond Gewicht, om kinderen te stimuleren in het bewegen. Een op de zeven Limburgse kinderen is te zwaar.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Demi Schuurs weer naar lucratieve WTA Finals

Demi Schuurs weer naar lucratieve WTA Finals

Tennisster Demi Schuurs gaat opnieuw meedoen aan de WTA Finals. De 26-jarige Nieuwstadtse kwalificeerde zich met haar Duitse dubbelpartner Anna-Lena Grönefeld voor het eindejaarstoernooi in Shenzhen.

Programma's