#WijZijnLimburg: Lekker doof

#WijZijnLimburg: Lekker doof

Cas Wolters uit Sint Odiliënberg is de meest opvallende deelnemer aan Heel Holland Bakt. Cas is doof. Ondanks die handicap, is hij een van de favorieten om tot beste amateurkok van Nederland gekroond te worden.

De kookkunsten van Cas leerde hij van zijn moeder Marjolein: "Cas is vlak na zijn geboorte met 9 maanden doof geworden. En daarna werd hij ontzettend allergisch, voor vrijwel alles. Dus op feestjes en bezoek heb ik van alles verzonnen, hij kon nergens tegen. Om toch een leuke taart voor hem te krijgen, ben ik toen creatief geworden. En zo heeft Cas meegekeken, zo is hij mee gaan bakken."

Naast het feit dat Cas wil laten zien dat hij goed kan bakken, heeft hij ook een grotere missie. "Ook al heb je een bepaalde handicap, dat je toch nog in de wereld en in het leven heel veel dingen hebt die mooi kunnen zijn. En dat je toch nog heel veel mooie en leuke dingen kan bereiken. Dat wil Cas daar ook heel graag mee laten zien."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Tientallen bussen mogelijk oplossing 11devande11de

Er is een oplossing op handen voor het vervoer van carnavalsvierders vanaf het Centraal Station in Maastricht naar het MECC op 11 november. Arriva weigert om treinen door te laten rijden naar station Randwyck, vlakbij het Maastrichtse congrescentrum,…

Programma's