#WijZijnLimburg: Laat horen die mening

#WijZijnLimburg: Laat horen die mening

Kinderen moeten leren om hun mening te laten horen. Om te vechten voor hun idealen. Daarom ging groep 8 van de Nieuweschool uit Panningen naar de Tweede Kamer. Om in debat te gaan met Mark Rutte en zijn ploeg.

Daarmee had de Panningse jeugd een landelijke primeur. Het was de allereerste keer dat een Kindervragenuur werd georganiseerd in de Tweede Kamer. Uit 150 scholen waren vijf klassen gekozen. Het initiatief kwam van het kamerlid Rens Raemakers uit Neer.

De 11-jarige Sam van de Bovenkamp legt minister Van Engelshoven het vuur aan de schenen: "Waarom verdienen mensen met VMBO minder dan mensen met VWO?"

En de 12-jarige Hamza Achak wil weten waarom we spreken van "hoog"en "laag"-opgeleiden. Hij krijgt bijval van het kabinet met de toezegging dat dat onderscheid niet meer gemaakt zou moeten worden.

Het Kindervragenuur moet een jaarlijks terugkerende traditie worden. Om de angst bij kinderen weg te nemen om hun stem te laten horen.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's