#WijZijnLimburg: Kunst als inspiratie

#WijZijnLimburg: Kunst als inspiratie

Amsterdam kleurt een beetje Maastrichts. Kunstenaar Guy Olivier opent een nieuwe tentoonstelling in zijn atelier in de Jordaan. "Ik schilder waar ik vandaan kom", zegt Olivier. Kunst friemelt aan het brein, kietelt de creativiteit. "Haal alles uit wat erin zit."

De Maastrichtse Guy Olivier is van oorsprong kok, en zijn creatieve menukaarten openden de deur naar een carrière als kunstenaar. "Vroeger was ik heel onzeker over mijn liefde voor de kunst. Maar ik heb verdorie super geluk dat ik heb doorgezet, dat ik door ben gegaan met mijn manier van werken en leven."

Kunst kan inspireren. Originele ideeën, "out of the box", ontstaan door conventies los te laten. Door te verwonderen en te zoeken. "Creativity takes courage", zei de schilder Matisse. Guy Olivier zoekt zijn verrassing in "het feest van het leven", zoals hij het zelf noemt.

"Ik schilder zoals ik schilder, en daar ben ik heel trots op. Dat heeft lang geduurd. En als je dan de wortel gaat bekijken van het schilderij, dan kom je natuurlijk bij je moeder, en bij je familie uit waar je in opgegroeid bent. En in mijn geval, tussen veel plezier van eten en drinken, zoals vele Limburgers dat doen. Dat zie je ook in mijn schilderijen terug. Dus ik schilder dit, waar ik vandaan kom."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's