#WijZijnLimburg: Kookboek met voedselbankproducten

#WijZijnLimburg: Kookboek met voedselbankproducten

Het is de week van de Voedselbank. Een week waarin het kookboek van de Maastrichtse Elly Hanselaar actueel is. Elly was zelf lange tijd klant bij de Voedselbank. Dat inspireerde haar om een receptenboek te maken met producten van de voedselbank.

Door prive-omstandigheden had Elly in die periode niet meer dan 40 euro leefgeld per week. Ze kreeg een begeleider toegewezen die haar moest helpen om uit het dal omhoog te krabbelen. Via haar buddy Monique kon Elly onder meer terecht bij de voedselbank. Daarover koesterde ze nogal wat vooroordelen. Maar in de praktijk bleek dat heel anders: “De vrijwilligers zijn ontzettend aardig, helpen iedereen met een glimlach en een vriendelijk woord. Een verademing,” aldus Elly bij Trajekt.

Het inspireerde Elly om een eigen kookboek samen te stellen. Gezien de beperkte keuze bij de voedselbank lag de titel Take Potluck voor de hand. "Eten wat de pot schaft". Het initiatief moet andere klanten van de voedselbank moed geven om ook de weg naar boven weer te vinden.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's