#WijZijnLimburg: Koffie cruciaal voor het werk

#WijZijnLimburg: Koffie cruciaal voor het werk

Ze heeft een bachelor in literatuur, en is gediplomeerd schoonheidsspecialiste. En toch zoekt Darya haar heil in een baan als barista. Want daar is het te halen, zo zeggen de horecazaken.

Darya volgt een leer- en werktraject op locatie. Met een fiets en koffiekar serveert ze espresso's, cappuccino's en latte machiato's. Juist die interactie met de klanten moet Darya nieuwe energie geven.

Het leer- en werktraject 'coffee-bike' moet zich voor een deel zelf financieren. Daarmee is het project niet volledig afhankelijk van subsidie, anders dan de meeste leertrajecten.

Initiatiefnemer Rob Hoogsteder heeft zelf een achtergrond in de horeca. "We hebben een rondgang gemaakt in Maastricht, en er bleek grote behoefte te zijn aan mensen die net iets meer aandacht geven aan een goed geserveerde koffie."

"De elf huidige kandidaten vinden het leuk, omdat er toch een groot aantal al heel lang niet meer actief is op de arbeidsmarkt. Ik geef als trainer vooral veel aandacht aan het begrip 'fun'. Onze mensen moeten contact maken met de klanten die voor ze staan. Daar moeten ze vooral ook een babbeltje mee maken. We hebben bijvoorbeeld een stempel met een smiley die we op de koffiehouders zetten. Dat contact met de omgeving is belangrijk. En daar hoort een glimlach bij."

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Piek in drugstests tijdens zomer: xtc populairst

Het zomerseizoen staat bijna gelijk aan festivals: naast zon, muziek en vrienden worden er tijdens festivals ook vaak drugs gebruikt. Bij het servicepunt voor drugstests bij Mondriaan merken ze een flinke stijging tijdens de zomer.

Programma's