#WijZijnLimburg: Kinderburgemeester van Heerlen

#WijZijnLimburg: Kinderburgemeester van Heerlen

Britt Lendi is kinderburgemeester van Heerlen. Ze kan het College vertellen wat er echt belangrijk is voor kinderen. Britt mocht in een workshop 300 bezoekers vertellen over haar ervaringen. "Qua veiligheid voor kinderen is er nog niet zo veel opgelost".

Britt bezocht de manifestatie van Spil in de Wijk, een bijeenkomst van 300 mensen die zich allemaal kunnen vinden in de ambitie om er samen de schouders onder te zetten. Samen met een trotse opa en oma kon ze vertellen over het burgemeesterschap in Heerlen. "Ik overleg regelmatig met Emile Roemer. Als kinderburgemeester kunnen we de problemen van de kinderen uit de wijken bespreken. We zijn op scholen langsgegaan om te vragen wat kinderen belangrijk vinden. Bijna alle kinderen vinden veiligheid het belangrijkste. Dat er geen rotzooi ligt, en dat iedereen met elkaar kan spelen."

Britt komt uit Hoensbroek. Om de Heerlense stadsdelen te vertegenwoordigen, wordt ze bijgestaan door een aantal wethouders. Dat zijn Jenna Albers, Pien Vanhommerig en Victoria Bruggeman, die rouleren met het burgemeesterschap. Daphne Goddschmitz en Milan Weijers zijn de kinderraadsleden, die de wethouders helpen.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's