#WijZijnLimburg: Jonge ode aan de vrijheid

#WijZijnLimburg: Jonge ode aan de vrijheid

Een ode aan de Amerikaanse soldaten die Limburg 75 jaar geleden bevrijdden. Daarvoor oefende de 11-jarige Amy maandenlang. "Iedereen mag meedoen", dat is voor Amy de les van de Tweede Wereldoorlog.

"Wij hebben geen ervaring met echt oorlog, maar wat mij betreft is vrede ook dat we goed met elkaar omgaan. Dat we aardig en lief tegen elkaar blijven", vertelt de muziekdocente Edith Rutten, die de 30 leerlingen uit alle kerkdorpen met haar enthousiasme bij elkaar bracht.

De jongeren uit Eijsden-Margraten hebben bewust gekozen voor het lied "Iedereen is van de Wereld" van The Scene. De tekst geldt als een passend motto, na alles wat ze leerden over de Tweede Wereldoorlog. "Bij de oorlog hadden de Duitsers zoiets van: het is van ons alleen, wij hebben al het recht op alles. Terwijl iedereen er recht op heeft", zo vertelt de jongedame uit Eijsden.

Donderdagavond is Amy samen met Frans Pollux, Lotte Walda en Suzan Seegers een van de sterren van het muziekconcert. Samen met het koor uit Riemst zingt ze Halleluja, maar ook Iedereen is van de Wereld. Zo zijn de 2000 toeschouwers in Mesch getuige van de inspiratie van een nieuwe generatie.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's