#WijZijnLimburg: Jong, oud en down aan de Rummikub

#WijZijnLimburg: Jong, oud en down aan de Rummikub

Janna heeft een downsyndroom, maar is een meid met ontzettend goede praktische vaardigheden. Iedere week fleurt ze de ouderen op in het zorgcentrum in Heythuysen. "Mensen kunnen veel meer dan we vaak denken".

Miranda Janssen startte een eigen bedrijfje voor dagbesteding. "Ik heb eigenlijk altijd gewerkt in het onderwijs. In het speciaal onderwijs, met zeer moeilijk lerende kinderen. Ik heb daar stagebegeleiding gedaan van jongeren, en ik heb gezien dat er veel kansen liggen."

Janna is een van de kinderen die via 't Hofje aanschuiven met ouderen in het plaatselijke zorgcentrum Scheyvenhof. " Het zijn allemaal jongeren die heel graag willen werken. Ze kunnen het misschien niet allemaal de hele dag volhouden. Maar hier zoeken we de samenwerking om ze te laten voelen: ik kan echt werken. Ik doe er echt toe, ik ben bijzonder. En daarnaast maken we de verbinding met Scheyvenhof, want de contacten tussen de ouderen en mijn doelgroep is heel fijn om te zien. Dus daar maken we een soort win-win situatie".

Janna verliest vandaag het potje Rummikub van Truus. Maar niet getreurd, later in de week is weer een kans. "Hoi iedereen. Tot donderdag".

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's