#WijZijnLimburg: Het Power Platform van Denise

#WijZijnLimburg: Het Power Platform van Denise

We mogen haar best de Limburgse Lucille Werner noemen. Ondanks een eigen handicap, helpt ze studenten met een beperking. Denise Vanderbroeck startte het PowerPlatform. Om te laten zien wat studenten met een beperking wel kunnen.

Denise heeft zelf last van een bindweefselstoornis, waardoor haar gewrichten snel uit de kom raken. Daardoor liep ze studievertraging op in Rotterdam. En ze merkte dat ze eigenlijk nergens naar toe kon met haar probleem.

"Toen ben ik samen met mijn studentendecaan gaan praten en gaan brainstormen. En toen hebben we andere mensen gezocht die ook een beperking hebben. Hoe heb jij dat nou gedaan? En zo zijn we op het idee gekomen om een platform te hebben voor en door mensen met een beperking, het Power Platform".

Het platform functioneert nu al een aantal jaren met succes in Rotterdam, maar als Zitterds Maedje wordt Denise ook in Limburg vaak gevraagd om advies. Ze zou het Power Platform daarom graag uitbreiden naar het zuiden. "Ik heb mensen nodig die er ook in geloven. Het gaat niet zozeer om geld, het gaat om mindset. Een school moet willen nadenken over de studenten met een beperking. Dat zijn er best veel, gemiddeld drie op de tien. Een instelling moet zich inzetten om die allemaal te laten slagen.

Het programma van Denise is te vinden via https://www.hogeschoolrotterdam.nl/voorlichting/ondersteuningsprogramma/studeren-met-een-beperking/

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's