#WijZijnLimburg: Het goud in jezelf

#WijZijnLimburg: Het goud in jezelf

Hoe knok je terug als je in het diepste dal zit? Judoka Juul Franssen werd een inspiratie voor veel mensen dit jaar, zowel binnen als buiten de sportwereld. Na een moeilijke scheiding en ruzie met de judobond, vocht Franssen zich dit jaar terug.

Ik kreeg vrijwel iedere dag wel steunbetuigingen, ook van mensen die eigenlijk niets met mij van doen hadden. Ik denk dat het een voorbeeld is geweest voor andere mensen die in zo'n situatie zitten.

Het gebeurt niet alleen bij sporters, het gebeurt ook in het zakenleven. Er is heel veel politiek. Dat is jammer, maar goed, dat is de wereld waarin we leven

Het is mooi om te zien dat we allemaal dan toch een soort samenhang krijgen. Ook al ben je als enige aan het vechten, zo voelt het niet eigenlijk op dat moment. En dat is gewoon heel erg fijn. Maar het was wel mijn kop die op het hakblok lag, en ik ben heel erg blij dat ik die op tijd weg heb kunnen halen.
Juul Franssen

Na een moeilijk tijd voelt Franssen zich nu zo goed, dat ze Anton Geesink achterna wil met Olympisch goud in Tokyo:

Ik ga er absoluut voor. En ik geloof er echt heilig in dat ik Olympisch goud kan winnen. Juul Franssen

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Albanese bende: 'Makelaars durven geen aangifte te doen'

Naar aanleiding van het oprollen van een grote Albanese drugsbende in Geleen werden verschillende partijen, waaronder makelaars, opgeroepen om waakzamer te zijn. De drempel voor makelaars om aangifte te doen als criminelen een woning aanschaffen, is echter…

Programma's