#WijzijnLimburg: Helpen met een tweede kans

#WijzijnLimburg: Helpen met een tweede kans

Heinz van de Schoor komt uit een bekende Wessemse timmerfamilie. Nu helpt hij vluchtelingen met een nieuwe start.

In Eckelrade kunnen vluchtelingen bij de stichting Wereldwijd cursussen volgen. In het werken met hout, metaal of electro-techniek. Sommige vluchtelingen gebruiken die lessen om een baan te zoeken in Nederland. Afgewezen asielzoekers maken een nieuwe start in hun thuisland. Ze krijgen vaak een kist mee met materialen, zodat ze een basis hebben om in hun eigen land een eigen bedrijfje te beginnen. De tweedehands materialen in die kisten worden gereviseerd door vrijwilligers.

Heinz van de Schoor werkt deze dagen met een vluchteling uit Eritrea. "Mensen die graag willen, het is een plezier om die iets te leren", zo zegt Heinz. "in het timmeren is het vooral belangrijk om heel precies te werken. Als je dat kan, word je ook een goede timmerman".

Heinz werkt al 15 jaar als vrijwilliger bij de stichting Wereldwijd. "Als vrijwilliger breng je iets, maar je komt ook iets halen. Het bevalt me prima", aldus Heinz.

Link: https://www.stichtingwereldwijd.nl/

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.

Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.

Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's