#WijZijnLimburg: Gezond eten in 5A

#WijZijnLimburg: Gezond eten in 5A

Ouders zijn steeds belangrijker voor het functioneren van een basisschool. Dat bleek deze week weer tijdens de eerste schoolweek. Suzanne Somers uit Landgraaf helpt bij de lunch van groep 5A.

"Ik ben moeder van twee kinderen op deze basisschool. Eentje zit in de klas hiernaast, en mijn dochter zit in groep 3", zo vertelt Suzanne. "Kinderen moeten toch goed leren eten, goed leren drinken. Goed voor zichzelf zorgen, natuurlijk."

De school De Schatgraver waar Suzanne werkt, maakt deel uit van het project Gezonde Basisschool van de Toekomst. Ouders en pedagogisch medewerkers zijn belangrijke steunpilaren in dat project. Ze helpen om de kinderen met gezonder eten en meer bewegen. Na twee jaar blijkt dat de kinderen een aanzienlijk gezonder gewicht hebben dan kinderen op andere scholen.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Was #WijZijnLimburg de afgelopen tijd ook bij jou in de buurt?
Klik op onze interactieve kaart:

Logo 1Limburg

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

'Zonder unsafe release kukelt Verstappen ook van podium af'

Volgens Xavier Maassen valt Max Verstappen en het Red Bull-team niets te verwijten na de grand prix van Monaco, ondanks de tijdstraf voor een onveilige pitstop. "Ze hebben alles op alles gezet om naar voren te komen en die winst te pakken, maar gegokt…

Programma's