#WijZijnLimburg: Equipe Mont Ventoux

#WijZijnLimburg: Equipe Mont Ventoux

Jezelf overwinnen. Dat staat centraal bij de beklimming van de Mont Ventoux door honderden deelnemers met een verstandelijke beperking. De Koraalgroep traint een half jaar intensief met de jongeren. Juist voor hen is die overwinning op zichzelf een geweldige mijlpaal.

Het project van de Koraalgroep ontstond in 2012, toen een twintigtal jongeren de Mont Ventoux beklom. Juist voor jongens en meisjes met gedragsproblemen bleek die uitdaging een louterende ervaring. Het project werd uitgebreid naar meer instellingen. Het Limburgse initiatief kreeg ook navolging in Brabant en Gelderland, waardoor dit jaar 400 fietsers in het spoor van Tommy Simpson opzoeken. Begeleid door tientallen buddy's.

De Koraalgroep heeft een eigen mediateam die de beelden en interviews verzorgen. Die jongeren met een verstandelijke beperking blijken een betere sociale antenne te hebben dan reguliere sportverslaggevers. Bij de finish op de Mont Ventoux geen "Wat voel je nu", maar een dikke knuffel.

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's