#WijZijnLimburg: De achtbaan tussen hoofd en hart

#WijZijnLimburg: De achtbaan tussen hoofd en hart

Hoop voor haar lotgenoten. Dat wil de 40-jarige Judith Weekers, die vecht tegen een hersentumor. "Er is geen kans op genezing, ik wil andere families wel perspectief bieden".

Judith zet zich in voor de stichting Stop Hersentumoren. Daarvoor zwemt ze komende maand twee kilometer in de Roermond City Swim. "Een deel van mijn hersenen is weggehaald nadat de tumor zeven jaar geleden werd geconstateerd. Daardoor ben ik aan mijn linkerkant verlamd geweest, dat merk ik nog wel met zwemmen. Maar ik ga het gewoon proberen. Alles wat ik kan, doe ik", zo zegt de strijdvaardige Judith.

Judith laat zich in haar campagne vooral inspireren door haar dochters Sterre en Jill. De meiden zijn vanaf het eerste moment betrokken bij de ziekte van Judith. "We bouwen heel bewust herinneringen", zo vertelt Judith. "We hebben een groot Mama-interview gedaan. Sterre en Jill mochten vragen op papier zetten, en ik beantwoord die dan met een camera erbij. Dan hebben ze later een heel mooi verhaal", aldus Judith. "Eigenlijk is het zonde dat niet iedereen dat al doet. Waarom moet je wachten tot je ziek bent".

Eerder liep Judith ook al mee in de Walk4Brains om geld op te halen voor de stichting Stop Hersentumoren. "Er gaat nu veel te weinig aandacht uit naar mijn vorm van kanker. Die is zeldzaam, op dit moment is er nul procent kans op genezing. Minder aandacht is minder geld, daar wil ik iets aan doen. Er liggen veel onderzoeken op de plank, maar die worden pas uitgevoerd als er geld is. Hoe mooi zou het zijn om in de toekomst iemand te kunnen genezen. Of in ieder geval hoop te geven. "

#WijZijnLimburg

Hoe kun je Limburgers inspireren en hoe kun je de provincie beter maken? Dat is de achterliggende gedachte van de serie #WijZijnLimburg.
Door het vertellen van persoonlijke verhalen, wil deze serie nieuwe, verrassende initiatieven belichten.
Wij Zijn Limburg is een samenwerking van L1 met de Provincie Limburg en De Vereniging Limburg.

Meer video's en informatie vind je op L1.nl/WijZijnLimburg

Logo 1Limburg

Programma's